Logisztika és raktározás

A logisztika nem más, mint az adott áru elszállításának pontos megszervezése, hogy a termékek a megfelelő feltételek mellett és a szükséges körülmények között meghatározott időre eljussanak a célvárosba. Legyen szó kis mennyiségű, távoli határidejű termékek egyszeri szállításáról vagy éppen nagy mennyiségű, akár különleges igényű termékek rendszeres szállítmányozásáról, a legfontosabb, hogy a tökéletes szolgáltatót megtaláljuk.

Bővebben: Logisztika és raktározás

Az útdíj és a környezetvédelem

A használatarányos útdíj rendszer díjazásának kialakításában szerepet kapott már a környezetvédelem is. A törvényi szabályozás 2013. július első napjától kötelezi a 3,5 tonnánál nagyobb tehergépjárműveket, hogy útdíjak fizessenek az autópályákon és a kijelölt főutakon is, lényegében az összes jelentősebb útszakaszon, mintegy 6500 kilométeren. A díjak megállapításánál környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vettek, mivel a a gépjármű kategóriájának megadása mellett a környezetvédelmi besorolás alapján is pótdíjat vagy kedvezményt adnak a díjból. A legjobb környezetvédelmi kategória az A vagyis Euro III-as vagy jobb motorral szerelt gépjármű, a B a Euro II-es motor, illetve a C a legrosszabb, amely Euro I motorral szerelt tehergépjármű.

Bővebben: Az útdíj és a környezetvédelem

Adóbevallás elektronikusan - a zöld megoldás

Az adóbevallás 2013-ban is benyújtható személyesen, postán, valamint elektronikus úton is. Az elektronikus adóbevallásnak számos előnye van a másik két módszerrel szemben: még ha az utolsó pillanatra hagytuk is a kötelezettség elvégzését, elkerülhető az órákig tartó sorban állás, ami ilyenkor nagyon is jellemző a postákon és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain.

Bővebben: Adóbevallás elektronikusan - a zöld megoldás

stat